Sunuş

ODTÜ’lünün gündemi ülke gündeminden farklı değildir.

Yener Aydın (EE'76)

ODTÜ'den Haberler

33. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği

ODTÜ Şenliğine Sahip Çıktı!

ODTÜ'den Haberler

ODTÜ'den ve Mezunlardan Haberler

Yorum

Üniversite Sıralamaları ve ODTÜ

Dr. Serap Emil (EDS '00)

#odtülüyalnızdeğilsin

4 Mayıs Forum Daveti "ODTÜ'de Neler Oluyor?"

Çalışmalar-Raporlar-Hukuki Tavsiyeler

Bir ODTÜ'lü

Kadın Çalışmalarında bir Fizik Profesörü Prof. Dr. Yeşim Darıcı

Özay Yaşar (SOC'80) Zeynep Ağca (CHE'78)

Bilim

Bilim Adamının Sorumluluğu

Necdet Bulut

Kent

Kentine ve Kendine Sahip Çıkmak

Mustafa Sönmez (BA’78)

Siyaset

Sonunda Biraz Nefes. Seçimin Dönüm Noktası Neydi?

Murat Yetkin (ME '81)

Siyaset

Yerel Yönetimler ve Dayanışma Ekonomisi

Hayri Kozanoğlu (IE '80)

Ekonomi

Kriz Yönetimi Neden Çözüm Üret(e)miyor?

Dr. Ali Rıza Güngen (ADM '03) Türk Sosyal Bilimler Derneği

Kent

Kent ve Yaşam

Tavit Köletavitoğlu (CP '73)

Edebiyat

Kale Kapısından Geçmez

Orhan Tuncay (BA '74)

Edebiyat

Pelin Buzluk (ENVE '08) ile edebiyat serüveni üzerine

Söyleşi: Özgür Tekin (ENVE'10)

Edebiyat

Umberto Eco’nun ‘Prag Mezarlığı’ Üzerine

Mehmet Yakut (CHE '76)

Gezi

Kuzey Işıklarının Peşinden Svalbard Adası’na …

Füsun Coşkuner

Müzik

Jazzberry Tunes Koro Şefi Yiğit Deniz (ME '14)

Söyleşi: Ayşe Dinçaslan (Adm ’16)

Fotoğraf Çalışma Grubu

Sacid Aker (CHE '80)"40 Yıllık Fotoğraf Serüveni"

Söyleşi: Alper Baysal (ENV '93)

Felsefe

ODTÜMİST Felsefe Kulübü

2019 Etkinlikleri

Enerji

H. Serhan Süzer (EkoRE CEO)

Enerji Komisyonu

ODTÜMİST'den Haberler

Söyleşi-Gezi-Etkinlik

Burstan Haberler

"Bridge to Türkiye Fund"

ODTUMİST Burs Havuzuna Bağış Seçeneği Açıldı

Burstan Haberler

KÖPRÜ(M)'den Haberler

Esra Kayaalp (STAT '18)

Burstan Haberler

Bursiyer-Mezun Kahvaltısı (7 Nisan 2019)

Plaket Töreni-Konuşmalar

Burstan Haberler

Mentorluk? Yönderlik? Yönlendirme? Öğrenme ortaklığı?

Selda Mansur (FLE'89)

Burstan Haberler

Mezun- Bursiyer Kahvaltısı (10 Mart 2019)

Selda Mansur (FLE '89)

Burstan Haberler

Destekçilerimiz

Müzik

Jazzberry Tunes Koro Şefi Yiğit Deniz (ME '14)

Söyleşi: Ayşe Dinçaslan (Adm ’16)

   ODTÜ öğrencileri tarafından kurulan Jazzberry Tunes 13 Nisan’da Santa Maria Draperis Kilisesi’nde harika bir konser verdi. Koro dünyasında adından övgüyle bahsettiren ekip 5. Yılını kutladığı şu günlerde Fransa’da gerçekleşecek olan Avrupa’nın en prestijli koro festivallerinden Les Choralies’e gitmeye hazırlanıyor. Biz de İstanbul konserinde koronun şefi Yiğit Deniz’le bir araya geldik.
 
Jazzberry Tunes’un hikayesi nasıl başladı?
ODTÜ Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü’nde ülkemiz ve Balkanlar için çok değerli bir sanatçı olan Yıldız İbrahimova, “Uygulamalı Caz” adı altında seçmeli bir ders veriyor, farklı bölümlerden öğrencilerin bir seçmeden geçerek alabildikleri bir ders. Her sene Mayıs ayında da fizik çimlerinde bu ders kapsamında bir konser veriliyor. 2014 yılında bu dersi alan ekipten 7-8 kişi konserde akapella bir eser seslendirmek istedik, ismi Lion Sleeps Tonight. İlk kıvılcım orada başladı diyebilirim. Konser üzücü sebeplerden dolayı iptal edilmişti ve biz yine de bu tarz eserler seslendirmek istiyorduk. Sonrasında, sevgili dostum Mustafa Çağlayan Durmaz ile bu hevesimizi bir adım ileriye taşıdık ve Jazzberry Tunes’u kurduk. 
Jazzberry Tunes’un ismi nereden geliyor?
“Jazzberry” aslında İngilizcede bir renk adı olan “Jazzberry Jam”den geliyor. Logomuzun rengine çok yakın bir renk. “Tunes” kelimesini de ekleyerek, aslında bu renkte bir tını oluşturma isteğimizi yansıttık.
Sizin müzikle olan bağınız nereden geliyor? Çünkü profesyonel hayatta bambaşka bir dalda kariyeriniz var.
Bağ dersek, ilk olarak küçüklüğümde babamın bağlama çalması diyebilirim. Çocukken şarkı söylemelerimi saymazsak, sonrasında klasik gitar eğitimi ile başladım. Sonra gruplarda gitar çalma, vokallik... Ardından ODTÜ’de Makina Mühendisliği’nde lisans okurken, okulumuz bünyesindeki korolar ve Uygulamalı Caz dersi ile devam ettim. Şu anda da makina mühendisi olarak Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden birinde çalışıyorum, bir yandan da Jazzberry Tunes’un şefliğini yürütüyorum.
Koro kaç kişiden oluşuyor?
Koromuz, tamamı ODTÜ’lülerden oluşan 49 kişilik korist kadrosu, 12 kişilik teknik ekibimiz ve benimle beraber toplam 62 kişi ile çalışmalarına devam ediyor. 
13 Nisan’da İstanbul’da Santa Maria Draperis Kilisesi’nde çok keyifli bir konser verdiniz. Tüm koltuklar doluydu ayakta bile izleyicileriniz vardı. Nasıl bir histi, hazırlık süreci nasıldı, biraz bahseder misiniz?
Evet, 13 Nisan’daki konserimizin bizim için bir kilometre taşı olduğunu söyleyebilirim. İlk defa bir kilisede konser verme fırsatı bulduk. Repertuvarımızdan da ona uygun eserler seçerek misafirlerimize koral müziğin en güzel formunu yansıtmaya çalıştık. Seçtiğimiz eserlerin zorluk derecesi genel olarak yüksekti ve bu da ekstra çalışma ve konsantrasyon gerektiriyordu. Dinleyicilerimizden aldığımız tepki, verdiğimiz emeğin bir göstergesi aslında. Doğal olarak, tarifi pek de mümkün olmayan bir haz duyarak çalışmalarımızın değerini anlamış oluyoruz. Bizi İstanbul’da da yalnız bırakmayan dinleyicilerimize teşekkür ediyoruz.
Gelecek programınız nedir? Koro daha nerelerde sahneye çıkacak?

Bu sene 5. Sanat sezonumuz çerçevesinde önümüzde 3 konser bulunuyor. 

Öncelikle 6 Mayıs Pazartesi akşamı ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu’nda 5. Yıl Özel Konseri’mizi gerçekleştireceğiz. Bu konser kapsamında dinleyicilerimize ufak sürprizlerimiz de olacak ve konser gelirinin tamamı Fransa Les Choralies Festival katılımı için arkadaşlarımızın giderlerini karşılamak için kullanılacak. 
30 Temmuz’da festival için yola çıkmadan önce, Fransa’da seslendireceğimiz eserlerden oluşan bir lansman konserimiz olacak.
Sezonun son performansını ise, 7 Ağustos’ta Fransa’nın Vaison Le Romaine şehrinde düzenlenen ve tüm sezon hazırlanmış olduğumuz Les Choralies Festivali’nde sahne alarak gerçekleştireceğiz
.

Son olarak çok önemli bir koro etkinliği olan Les Choralies’e kabul edildiğinizi biliyoruz. Bize biraz hem festivalden hem de koronun festivaldeki yerinden bahseder misiniz?
Les Choralies, Fransa’nın Vaison Le Romaine kentinde 3 yılda bir düzenlenen Avrupa’nın en eski ve prestijli koro festivallerinden biri. İlki 1953 yılında gerçekleştirilmiş ve 60 yılın üzerinde geleneği olan bir festival. 20 farklı ülkeden 5000 katılımcısı ile içerisinde atölyelerin bulunduğu 9 günlük çok kapsamlı bir etkinlik olacak.  Bunlara ek olarak da farklı ülkelerden gelen koroların verdiği konserler yer alacak.
Biz de bu kapsamda bir başvuruda bulunduk ve konser vermek üzere kabul aldık. Türkiye’den bu sene katılan tek koro olarak festivalde sahne alacağız. Repertuvarımıza kültürümüzü de yansıtmak adına Türk şair ve bestecilerin de eserlerini ekleyerek, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fransa yolunda tüm mezunlarımızın desteklerini bekliyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilir, destek.jazzberrytunes.com’dan da bize destek olabilirler.