Sunuş

"İyi örnek olmaya devam etmemizi diliyorum"

Pelin Küney Ocak (IR'13)

Güncel

Deprem Yaralarını Sarmaya Dönük Çalışmalar - Burs Çalışma Grubu

Hüray Böke (MAN’82)

Güncel

ODTÜ Evrenindeki Deprem Çalışmaları Derleniyor

Nezih Yaşar (IE'82)

Psikoloji

Depremin ardından

Prof. Dr. Özgür Erdur-Baker

Kampüsten

Öğrenciler yönünden online eğitim

Gültekin Arık (ECON 2. sınıf)

Maraton

2022 Maraton - Hedefimizi aştık!

Cem Sarvan (MINE'89)

ODTÜMİST'den Haberler

Bayrağı devraldık

ODTÜMİST Yönetim Kurulu

Mezunlardan

ODTÜ Mezun Derneklerinin Yeni Yönetim Kurulları

Künye

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği Yayın Organı

Maraton

2022 Maraton - Hedefimizi aştık!

Cem Sarvan (MINE'89)

Şubat ayının başından bu yana yaşadığımız tarifsiz acılar nedeniyle 2022 Maraton dönemi kapanışını her sene olduğu gibi eğlenceli bir partiyle yapmama kararı aldık. Bu yazıda yaptıklarımızın özetini bulacaksınız. 


2022'de pandeminin bitişiyle yine eski İstanbul Maratonu yapımıza döndükten sonra hedeflerimizi ODTÜ'deki ihtiyaç doğrultusunda bir hayli yukarıya çekmiştik. Kimisine göre imkansız, kimisine göre hayal, kimisine göre de gerçekleşmeyecek bir hedefti bu. Doğal olarak zaman zaman farklı platformlarda da yapılamayacağına yönelik eleştiriler de duyduk. Başlangıç ivmesi geçmiş senelerdeki gibiydi. Yıl sonuna doğru biraz ivmeyi kaybettik ve ardından yeni yılla beraber o ivme önceki senelerde görülmediği kadar yükselişe geçti. En önemli handikapımız kampanya sayısının azlığıydı ama yine de son ana kadar büyük bir özveriyle yapılan çalışmaların sonunda imkansız denilen 2 Milyon TL ve 245 öğrenci hedefi aşıldı. Bu anlamda da handikapımızı artıya çevirerek başlangıçtan bu yana en verimli kampanya dönemine ulaştık. Gerçek anlamda bir takım çalışması yaşadık, herkes farklı zamanlarda ortak motivasyonu yukarıda tutacak tüm katkıyı sağladı. Yazı, fotoğraf, grafik, güncel listeler, yurtdışı katkısı, kısaca hepsi olması gerektiği zamanda devreye girerek en önemli amacımız olan ODTÜ'de öğrenimlerini sürdürebilmek için maddi gereksinimleri olan 250 öğrenciye daha ulaşabildik. 
 

İLK 30 KAMPANYA
 

2020 Ekim ayından bu yana ilk ikisi pandemide fantastik hayalleri burs ile birleştirerek gerçekleştirdiğimiz ve bu sene de yeniden normale döndüğümüz üç harika maraton dönemi geçirdik. Burs toplama stratejilerinden, grup çalışmasının önemine kadar çok farklı süreçlerde hepimiz birlikte deneyim kazandık. Hepimiz bu deneyimlerden farklı öğrenme süreçlerini yaşayarak yeni amaçlara ulaştık ve hatta geleceğe yönelik hedeflere de geçtik. 2020 yılından bu yana ekip olarak dünyada bugüne kadar yapılmayanı da gerçekleştirdik, son on yılda ulaşabildiğimiz en yüksek bağış ve yeni bursiyer sayısını da. Bu hepimizin başarısı. Sadece dünyanın farklı yerlerinden koşanlar, yürüyenler değil; sanatlarıyla, kampanyalarıyla tarifsiz destekte bulunan birçok kişi var bu başarının arkasında.  

 

Yıllara Göre Maraton Kampanyaları Gelişim

Maraton Grubu olarak tüm desteklere, sonuna kadar inanarak kampanyalarını sürdürenlere, kampanyalara bağışta bulunanlara çok teşekkür ediyoruz.
 
Ve bir teşekkür de son on yıl içinde bu harika takım çalışmasının içinde olan maratonlarımızda emeği geçen herkese...İyi ki varsınız, sizlersiz olamazdı. 


Sevgilerimizle,


ODTÜMİSTSPOR adına,
Cem Sarvan, MINE'89